Datoer for nye kurs.

friskgården

Velkommen til nye kurs på fantastiske Leinstrand, 5 min kjøring fra Klettkrysset. Dette er den tidligere Friskgården og beliggenheten er helt enestående, for ikke å snakke om utsikten. Jeg kan se for meg at det blir skikkelig inspirerende å holde kurs her og det får vi håpe deltagerne synes også.

utsikt

 

Nybegynnerkurs oljemaling, 8 uker:

I løpet av dette kurset vil vi jobbe med å lære tekniske ferdigheter slik at vi kan lettere kan bruke våre kreative evner og lettere få uttrykt det som bor i oss. Vi benytter oss av flere tilnærmingsmåter. Det rent tekniske handler om bruk av verktøy og de redskapene vi har tilgjengelige i oljemalingens verden. Vi jobber mye vått i vått, med gesso og dette gjør det lettere for oss med tanke på bildets oppbyggning, perspektiv, komposisjon og egetuttrykk. Vi går også nærmere inn på fargene og deres betydninger og hvordan de påvirker oss, både på bevisste og ubevisste plan. Gjennom å få bedre kjennskap til fargene kan vi lettere bruke dem bevisst til å uttrykke alt det som bor i oss og å oppnå de målsetningene vi setter oss.
Nybegynnerkurset starter: Tirsdag den 3 September, på Leinstrand. Kl. 18.00- ca 21.30
2.900.- pr pers.
Ta kontakt for utstyrsliste, mer informasjon og påmelding her.

 

Anatomi/portrett, 8 uker:

Når vi kommer til et visst nivå på det malemessige planet så vil behovet for tegnetekniske ferdigheter melde seg etterhvert, så her vil vi jobbe med de ferdighetene i utgangspunktet, men vi vil ha som målsetning å overføre dette til malingen i løpet av kurset.
Her trekker vi inn logikken for å hjelpe oss til å innarbeide vaner som gjør at vi kan stole mer på det vi uttrykker, dette vil igjen gjøre at vi kan ha mere fokus på det ferdige uttrykket når vi jobber på egen hånd. Det er mange som kan tegne etter motiv, men det å tegne et portrett uten modell er ikke fullt så enkelt, så her prøver vi å knekke disse kodene slik at vi VET hvordan hodet og kroppen vår er bygd opp. Da blir det betraktelig lettere å gjenskape det vi ser også, for da ser vi lettere særtrekk og detaljer som skiller nettopp dette motivet fra alle de andre. Når vi får alle de «små» detaljene til å stemme så blir også helheten så mye mer fantastisk.
Kunstnere i gamle dager hadde hjelpemidler som de brukte for å lettere nå perfeksjon i sitt uttrykk, vi vil prøve å bruke noen av disse hjelpemidlene for å oppnå lignende resultater.
Dette kurset starter: Onsdag den 4 September, på Leinstand. Kl. 18.00- ca 21.30
2.900.- pr pers.
Ta kontakt for utstyrsliste, mer informasjon og påmelding her.

 

Helgekurs oljemaling.

Mange opplever oljemaling som et vanskelig medium å begynne å jobbe med på egen hånd, dette har dessverre også ført til at det har blitt mange fordommer når det gjelder oljemaling. Og dette har jeg ingen problemer med å forstå. Når man ikke vet hvor man skal begynne og hvordan man skal bevege seg forover i et bilde, så kan det ofte bli frustrerende og da dreper man fort den gleden som det å male kan gi. For å unngå dette kan det være lurt å tilegne seg andres erfaringer og unngå alle de feilene som folk har gjort før deg.
På et slikt helgekurs vil jeg prøve å gi en innføring i oljemalingens verden, en introduksjon til hvordan man kan bruke forskjellige medium og verktøy for å lette prosessene i malingen. Passer for både nybegynnere og folk som har malt tidligere. Målet mitt er å lære bort enkle teknikker som ALLE kan lære. Det å prøve dette på helgebasis er en grei måte å finne ut om oljemaling er noe for deg på. ALLE kan male, og det å lære noen «triks» kan være en grei måte å komme igang på.
Førstkommende helgekurs; 21 og 22 September på Leinstrand. Kl. 11.00-19.00
1.800.- pr pers.
Ta kontakt for utstyrsliste, mer informasjon og påmelding her.

 

Helgekurs tegning:

«Jeg kan ikke tegne» er en vanlig uttalelse blant folk flest. Og det er klart, har man ikke tegnet siden man var barn så kan man ikke forvente mirakler. «Tegnekunnskaper er noe man er født med». Ja noen er født med denne gaven, men dette er ikke ensbetydende med at andre ikke kan lære seg å tegne. Tegning handler om å ha en god øye/hånd koordinasjon. Når vi tegner skal vi prøve å gjenskape noe 3 dimensjonalt på en 2 dimensjonal flate. Logikken blir her vår største motstander i forhold til øye og hånd koordinasjon. Vi må lære oss å frigjøre oss fra logikkens dominanse slik at vi kan trene opp denne koordinasjonen. Ved hjelp av enkle øvelser/oppskrifter kan vi undertrykke logikken og lytte mere til det vi faktisk ser. I løpet av et slikt helgekurs vil vi jobbe med å finne DIN strek, DITT uttrykk og DINE måter å se ting på.
Førstkommende helgekurs; 28 og 29 September på Leinstrand. Kl. 11.00-19.00
1.800.- pr pers.
Ta kontakt for utstyrsliste, mer informasjon og påmelding her.

Del gjerne denne siden, på forhånd takk.