Besøk på Kastvollen Rehabiliteringssenter.

I går, mandag den 29 mai tok 3-kløveret (Meg, Anne Næss Eidsaunet og Christina Undhjem) turen til Kastvollen rehabiliteringssenter i regi av Thor Hjelmeland, tidligere leder av Parkinsonforeningen i Trøndelag.

Kastvollen er et fantastisk senter hvor de driver døgnbasert spesialisert rehabilitering for personer med ulike diagnoser. Personer med nevrologiske og muskel/skjelett – diagnoser er den største pasientgruppen. Senteret har 28 enkeltrom og de har lyse, trivelige og tilrettelagte oppholds – og treningsrom. Eiendommen er på 40 mål med strandlinje.

Ved senteret arbeider de tverrfaglig. Personalgruppen består av fysioterapeuter, ergoterapeuter, sykepleiere, vernepleier, hjelpepleiere, omsorgsarbeidere, helsefagarbeidere, lege, kjøkkenpersonell, renholdere, vaktmester og aktivitører. De har eget kjøkken som lager variert god mat, og tilrettelegger kostholdet dersom du har behov for det.

 

Jeg, Anne og Christina ble invitert utover for å gi et tilbud til brukerne der ute.

Ingen av oss har vært der tidligere så dette så meget spennende ut for oss.

Vi startet dagen med en felles fargemeditasjon som ble holdt av Anne, dette virket det som brukerne var meget fornøyde med.

Deretter fikk de muligheten til å velge sangundervisning med Christina, med fokus på pusteteknikker og det å virkelig bruke stemmen som et hjelpemiddel for å komme dypere i seg selv.

Det ble også gitt tilbud om malekurs hvor målsetning var at vi alle kan, og hvordan man kan bruke maling som et middel for økt tilstedeværelse og selvbevissthet.

Dagen ble avsluttet med en liten konsert med Christina og videoframvisning av erkeenglene.

Dette ble en utrolig givende, lærerik og spennende dag.

Maken til livsglede og hyggelige mennesker skal man lete lenge etter. Det får en til å tenke over hvor lett sytementaliteten dukker opp hos friske folk som har kroppen og sinnet inntakt. Alle skulle ha hatt muligheten til å besøke en slik plass, om ikke annet enn for å gi oss en liten påminnelse om hvor godt vi egentlig har det og hvor skjørt livet er.

I dag fikk vi tilbakemelding fra Kastvollen som jeg fikk litt lyst til å dele;

God morgen fra Inderøya!

For en dag brukerne og (vi ansatte) hadde i går. Kjempegode tilbakemeldinger😊 God stemning – med maling i kombinasjon med musikk. Dette setter vi stor pris!! Spesielt malekurset fikk svært god respons – og for noen sluttresultat!! Mange stolte brukere her i dag. Hilse varmt fra oss på Kastvollen til dine «medhjelpere» – en STOR takk fra oss!

Det er utrolig vanskelig å finne ord for å beskrive hva dette betyr for meg/oss, men det at man kan få lov til å spre skaperglede på et sånt plan, vi er bare så utrolig takknemlige for å få muligheten til å bidra på en sånn måte.

Så hvis DU som leser dette har noen ideer/tanker om lignende plasser/institusjoner eller hva det enn måtte være, hvor vi kan få en mulighet til å bidra, vær så vennlig å ta kontakt og tips oss.

Vi er alle 3 enige om at dette vil vi gjøre mer av, og vi begynner å bli rimelig dyktige til å tilrettelegge, både for store og små plasser, over både en eller flere dager.

Så ta gjerne kontakt for en hyggelig prat og la oss fortelle litt mer om hva vi kan tilby.

Ha en fortsatt strålende dag, hvor du enn er og hva du enn gjør.

 

 

 

Comments are closed.