Helgekurs oljemaling og tegning.

 

pencil-draws-straight-line-white-background-54025074

Helgekurs tegning.

“Jeg kan ikke å tegne” er en vanlig uttalelse blant folk flest. Og det er klart, har man ikke tegnet siden man var barn så kan man ikke forvente mirakler.

“Tegnekunnskaper er noe man er født med”. Ja, noen har har lettere for å knekke disse kodene, men det er ikke ensbetydende med at man ikke kan lære seg å tegne. Tegning handler hovedsaklig om å ha en god øye/hånd koordinasjon.

Når vi tegner skal vi prøve å gjengi noe 3 dimensjonalt på en 2 dimensjonal flate. Logikken er en av våre motstandere i forhold til øye/hånd koordinasjon. Vi må lære oss å frigjøre oss fra logikkens behov for kontroll, ved hjelp av enkle øvelser/oppskrifter kan vi undertrykke logikken og “lytte” mer til det vi faktisk ser.

I løpet av et slikt helgekurs vil vi jobbe med å finne DIN strek, DITT uttrykk og DIN måte å se ting på.

Dato: 17 og 18 Sept fra klokken 11.00-19.00.

Sted: Leinstrand. 20 min fra Trondheim sentrum.

Pris: 2.400.- Alt av utstyr er inkludert.

 

pensel

 

Helgekurs oljemaling.

Mange opplever oljemaling som et vanskelig medium å begynne å jobbe med på egen hånd, dette har dessverre også ført til at det har blitt mange fordommer når det gjelder oljemaling. Når man ikke vet hvor man skal begynne og hvordan man skal bevege seg forover i et bilde, så kan det ofte bli frustrerende og da dreper man fort den gleden som det å male kan gi. For å unngå dette kan det være lurt å tilegne seg andres erfaringer og unngå alle de feilene som folk har gjort før deg.

På et slikt helgekurs vil jeg prøve å gi en innføring i oljemalingens verden, en introduksjon til hvordan man kan bruke forskjellige medium og verktøy for å lette prosessene i malingen. I løpet av kurset vil vi jobbe med å lære tekniske ferdigheter slik at vi kan lettere kan bruke våre kreative evner og lettere få uttrykt det som bor i oss.

Det rent tekniske handler om bruk av verktøy og de redskapene vi har tilgjengelige i oljemalingens verden.

Vi jobber med bildets oppbyggning, perspektiv, komposisjon og egetuttrykk.

Vi går også nærmere inn på fargene og deres betydninger og hvordan de påvirker oss, både på bevisste og ubevisste plan. Gjennom å få bedre kjennskap til fargene kan vi lettere bruke dem bevisst til å uttrykke alt det som bor i oss og å oppnå de målsetningene vi setter oss.

Mestringsfølelse er et nøkkelord på dette kurset, men forhåpentligvis så vil dere også få oppleve maling som et unikt hjelpemiddel ut ifra et terapeutisk og meditativt ståsted.

Passer for både nybegynnere og folk som har malt tidligere. Målet mitt er å lære bort enkle teknikker som ALLE kan lære. Det å prøve dette på helgebasis er en grei måte å finne ut om oljemaling er noe for deg på. ALLE kan male, og det å lære noen «triks» kan være en grei måte å komme igang på.

Av erfaring så holder jeg alt av utstyr, utstyr kan man gå til innkjøp av når man finner ut av om dette er noe man vil fortsette med.

Dato: 24 og 25 Sept fra klokken 11.00-19.00.

Sted: Leinstrand. 20 min fra Trondheim sentrum.

Pris: 3.400.- inkl. utstyr.

 

Ta kontakt for mer informasjon og påmelding på epost: klaug@hotmail.com

PS. Del gjerne hvis dere kjenner noen som går med en liten kunstnerspire i mellomgulvet.

 

Comments are closed.